Deze website gebruikt cookies
×
×
 x 

Winkelwagen is leeg

Kernwoorden: verfijnd, waardig, conservatief, ingetogen, elegant, gezaghebbend.

Grijs is de perfecte neutrale kleur,  zowel praktisch als symbolisch, omdat het zich bevindt tussen de grimmige tegenstelling van zwart en wit. Grijs wordt meestal beschouwd als een koele, emotieloze kleur. Het is het symbool voor compromis of dubbelzinnigheid. Het is een intellectuele kleur, die het vermogen vertegenwoordigt om beide kanten van een kwestie te zien en tot een genuanceerde, praktische conclusie te komen. Grijs heeft de neiging om minder fysiek effect te hebben dan andere kleuren, hoewel donker grijs een beetje deprimerend kan aanvoelen. Over het algemeen is grijs een verfijnde en veelzijdige neutrale kleur.

Positieve associaties: We denken aan grijs als plechtig en serieus, de kleur van zakenpakken en verfijning. Het is geen kleur van uitersten, maar eerder van middenweg, van redelijke overeenstemming. We associëren grijs ook met wijsheid - het soort dat met de leeftijd wordt verworven en hand in hand gaat met grijs haar.

Negatieve associaties: Grijs kan worden gezien als emotioneel afstandelijk of niet verbonden en het wordt ook geassocieerd met moreel twijfelachtige zaken. Het is niet het een of het ander, zoals in "grijs gebied". We kunnen het beschouwen als besluiteloos. En hoewel we grijs associëren met wijsheid, geven de miljoenen dollars die we elk jaar besteden aan het kleuren van grijs haar aan dat we eigenlijk niet van grijs houden als het om haar gaat.

×

TOP