Deze website gebruikt cookies
×
×
 x 

Winkelwagen is leeg
Geen afbeelding ingesteld
PDFPrinten

Pepermunt

Aantal in voorraad: 1
Inhoud flesje 5 ml
Botanische naam: Mentha piperita
Land van herkomst: Israël ~ Winning: plant/waterdampdestillatie
Verkoopprijs: € 5,50
Korting
Beschrijving

Pepermunt (mentha piperita) is een zoete, zeer intensieve etherische olie met een lange traditie in de ondersteuning van ons lichaam bij spijsverteringsproblemen.

Neuroloog en psychiater Alan Hirsh heeft meer dan 100 studies gepubliceerd die de psychologische kracht van geur aantoont, inclusief de rol van pepermunt in het prikkelen van de sensatie van voldaan zijn in de hersenen.

Pepermunt kan dan ook een prima ondersteuning bieden bij het afslanken. Bij trek in zoetigheid even aan een flesje pepermuntolie ruiken.

Pepermunt schijnt ook te helpen ter ondersteuning bij het stoppen met roken!

Een combinatie van pepermunt en lavendel is perfect bij yoga oefeningen.

Combineren met
:

Pepermunt kan goed gecombineerd worden met lavendel, marjolein, rozemarijn, eucalyptus, citroen, den, wintergroen en andere muntsoorten.

Een heerlijke verfrissende combinatie is om pepermunt en citroenolie in een diffuser te verdampen bijv. in kantoor.

Tips voor het gebruik van pepermunt etherische olie
:
~Gebruik pepermuntolie tijdens een massage om spierpijn na de training te verminderen. Inhaleer voor en tijdens een training wat pepermunt etherische olie voor een goed humeur en om vermoeidheid tegen te gaan.
~ Verbeter de concentratie door pepermunt te inhaleren of te vernevelen.
~ Masseer een druppel pepermuntolie op de slapen, voorhoofd, nek, en rond en onder de neus (vermijd contact met de ogen) om hoofdpijn te verminderen.
~ Muggenoverlast; voor het slapen 2 tot 3 druppels pepermunt op het kussen sprenkelen of in de slaapruimte verdampen.
~ Verdampen: enige druppels pepermunt in de auto verdampt (een paar druppels op een wattenstaafje en deze in de auto leggen of in het luchtrooster steken), verhogen de concentratie tijdens het autorijden.
~ Pijnlijke voeten: meng 1 druppel pepermuntolie met 1 eetlepel jojoba olie en voeg dit mengsel toe aan een lauwwarm voetbad. Baad de voeten 10-15 minuten.
~ Masseer een paar druppels op de buik, wrijf op polsen of inhaleer om ongemak door lichte reisziekte te verminderen.
~ Wrijf een druppel olie onder de neus om concentratie en oplettendheid te verbeteren.
~ Combineer pepermuntolie met lavendelolie voor een rustgevende maar ook energieke lichaams-, nek- of voetmassage.
~ Masseer 2-3 druppels op de borst of voeg wat olie toe aan een luchtbevochtiger om tijdens een verkoudheid makkelijker te kunnen ademen.
~ Spinnen hebben een hekel aan pepermunt olie
~ Neem een plantenspuit, doe hier 8-10 druppels pepermunt olie in en vul aan met water. Goed schudden en klaar is je plantvriendelijke spray tegen ongedierte.

Disclaimer: Etherische oliën nemen nooit de plaats in van een arts of medicijnen. Zij zijn géén vervanging voor een dokter. Raadpleeg dus steeds bij gezondheidsproblemen uw huisarts.  Buiten bereik van kinderen houden.

Zoals alle stoffen, van water tot medicijnen, kunnen ook etherische oliën soms allergische reacties veroorzaken. Een allergische reactie gaat vaak gepaard met roodheid en jeuk, soms met huiduitslag. Nadat u bent gestopt met de uitlokkende stof, verdwijnen deze klachten doorgaans vanzelf. Sommige etherische oliën zijn fototoxisch, dit betekent dat ze pigmentatie van de huid kunnen veroorzaken als ze worden aangebracht op de huid die binnen 24 uur wordt blootgesteld aan zonlicht of Uv-licht, bv zonnebank. Dit gaat vooral op voor bijvoorbeeld citrusoliën (én Bergamot olie). Fototoxische reacties vallen ook onder een allergische reacties of overgevoeligheidsreacties. Test altijd eerst 24 uur lang  met een druppel olie op de binnenkant van uw elleboog om te zien of er geen allergische reactie ontstaat!

×

TOP