Deze website gebruikt cookies
×
×
 x 

Winkelwagen is leeg
PDFPrinten

Patchouli

Aantal in voorraad: 1
Inhoud flesje 5 ml
Botanische naam: Pogostemon patchouli
Land van herkomst: Singapore ~ Winning: blad/waterdampdestillatie
Verkoopprijs: € 6,15
Korting
Beschrijving

Etherische olie met een krachtige zoet/kruidige geur. 

Opent de poorten tot het onderbewuste. In een sprookjesachtige, verleidelijke atmosfeer is ruimte tot overgave.

Een geur uit het verleden. In de jaren 70 en de flower power periode werd werd Patchouli veel als parfum gebruikt.

Sterk aardende olie, resoneert sterk met de Stuit chakra (1e) en Sacraal chakra (2e). Gebruikt bij meditatie zorgt de Patchouli ervoor ervoor dat we contact blijven houden met ons fysieke lichaam. Patchouli in een aromalamp / diffuser verdampen werkt aardend en ondersteunt mensen die zichzelf voorbij lopen en niet op hun lichaam passen.

Schimmeldodende werking (huidschimmels), bevordert de genezing van wonden, ontstekingswerend, tegen motten in je klerenkast, verhoogt passie en werkt stimulerend, heeft een anti depressieve werking, schenkt je vertrouwen en vriendelijkheid.

Heeft bij geringe hoeveelheden een stimulerende en bij hoge dosering een kalmerende werking.

Let op: niet gebruiken tijdens zwangerschap


Disclaimer: Etherische oliën nemen nooit de plaats in van een arts of medicijnen. Zij zijn géén vervanging voor een dokter. Raadpleeg dus steeds bij gezondheidsproblemen uw huisarts.  Buiten bereik van kinderen houden.

Zoals alle stoffen, van water tot medicijnen, kunnen ook etherische oliën soms allergische reacties veroorzaken. Een allergische reactie gaat vaak gepaard met roodheid en jeuk, soms met huiduitslag. Nadat u bent gestopt met de uitlokkende stof, verdwijnen deze klachten doorgaans vanzelf. Sommige etherische oliën zijn fototoxisch, dit betekent dat ze pigmentatie van de huid kunnen veroorzaken als ze worden aangebracht op de huid die binnen 24 uur wordt blootgesteld aan zonlicht of Uv-licht, bv zonnebank. Dit gaat vooral op voor bijvoorbeeld citrusoliën (én Bergamot olie). Fototoxische reacties vallen ook onder een allergische reacties of overgevoeligheidsreacties. Test altijd eerst 24 uur lang  met een druppel olie op de binnenkant van uw elleboog om te zien of er geen allergische reactie ontstaat!

×

TOP