Deze website gebruikt cookies
×
×
 x 

0
Geen afbeelding ingesteld
PDFPrinten

Sinaasappel, zoet (Bio)

Aantal in voorraad: 2
Inhoud flesje 5 ml
Botanische naam: Citrus a.dulcis
Land van herkomst: Israël ~ Winning: schil/persing
Verkoopprijs: € 4,95
Korting
Beschrijving

Sinaasappel etherische olie wordt in de aromatherapie graag gebruikt om een warme en aangename sfeer te creëren. Het is een warme olie die de ziel voedt. Deze olie geeft een gevoel van vreugde en verbetert de stemming. Sinaasappel is kalmerend voor de spijsvertering en versterkend voor de geest.

Verdampen in de leefruimte zorgt voor een betere atmosfeer, verdrijft sombere gevoelens en maakt problemen dragelijk.

Deze olie is een uitstekende olie om te stimuleren en te revitaliseren en heeft een heerlijk citrus aroma. Zoet en toch verfrissend.

De olie is vaak ook geliefd bij kinderen.

LET OP / Contra-indicatie: voorzichtig gebruiken bij een gevoelige huid. niet gebruiken tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap. Bij geconcentreerd gebruik kan sinaasappelolie huidallergie oproepen.

Combineren met:

Zoete sinaasappel olie kan goed gemengd worden met Cipres, Citroen, Den, Eucalyptus, Jeneverbes, Kaneel, Koriander, Nootmuskaat, Kruidnagel, Lavendel, Mirre, Neroli, Patchouli, Sandelhout, Scharlei en Ylang Ylang.

Tips voor gebruik van sinaasappel etherische olie:
~ Tandvlees problemen, aften: 3 druppels in een glas gekookt water, goed mengen en hiermee dagelijks spoelen. niet doorslikken!!!
~ Slapeloosheid: een paar druppels op het hoofdkussen sprenkelen of in de slaapkamer in een aromalamp verdampen.
~ Spanningen: 3 druppels toevoegen aan een eetlepel amandel olie en hiermee het lichaam masseren.
~ 5 druppels sinaasappel en 5 druppels lavendel mengen met een beetje melk, een lepeltje honing of een eetlepel zeezout. Dit toevoegen aan een warm bad en 15 – 20 minuten baden.
~ Angsten: 2 druppels sinaasappel olie op een tissue of zakdoek sprenkelen en meermaals per dag inhaleren.
~ Stress en vermoeidheid: 1 druppel sinaasappel, 2 druppels citroen, 1 druppel spearmint (of pepermunt) mengen met 1 eetlepel zeezout, een beetje melk, room of een lepeltje honing. Dit toevoegen aan een warm bad en 15 – 20 minuten baden.

Disclaimer: Etherische oliën nemen nooit de plaats in van een arts of medicijnen. Zij zijn géén vervanging voor een dokter. Raadpleeg dus steeds bij gezondheidsproblemen uw huisarts.  Buiten bereik van kinderen houden.

Zoals alle stoffen, van water tot medicijnen, kunnen ook etherische oliën soms allergische reacties veroorzaken. Een allergische reactie gaat vaak gepaard met roodheid en jeuk, soms met huiduitslag. Nadat u bent gestopt met de uitlokkende stof, verdwijnen deze klachten doorgaans vanzelf. Sommige etherische oliën zijn fototoxisch, dit betekent dat ze pigmentatie van de huid kunnen veroorzaken als ze worden aangebracht op de huid die binnen 24 uur wordt blootgesteld aan zonlicht of Uv-licht, bv zonnebank. Dit gaat vooral op voor bijvoorbeeld citrusoliën (én Bergamot olie). Fototoxische reacties vallen ook onder een allergische reacties of overgevoeligheidsreacties. Test altijd eerst 24 uur lang  met een druppel olie op de binnenkant van uw elleboog om te zien of er geen allergische reactie ontstaat!

×

TOP