Deze website gebruikt cookies
×
×
 x 

0
PDFPrinten

Niaouli

Aantal in voorraad: 1
Inhoud flesje 5 ml
Botanische naam: Melaleuca viridiflora
Land van herkomst: Madagaskar ~ Winning: blad/waterdampdestillatie
Verkoopprijs: € 5,75
Korting
Beschrijving

Niaouli is familie van de Eucalyptus, Cajeput en Teatree maar de geur is veel milder en zachter.

Resoneert met de Keel chakra (5e).

Werkt beschermend en energetisch. Het geeft je vertrouwen in je eigen kracht.

Stimuleert doorbloeding, ondersteunt het immuunsysteem, wondhelende en sterke antiseptische eigenschappen, rustgevende en kalmerende werking, werkt harmoniserend, beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf, geeft kracht om zeer moeilijke situaties in het leven het hoofd te bieden, verheldert de gedachten en gevoelens en verbetert de concentratie.

Tip: verdampen in een aroma diffuser bij hoesten en verkoudheid; 6 druppels Niaouli, 2 druppels sinaasappel en 2 druppels Cajeput. Of een stoombad maken door 10 tot 15 druppels Niaouli aan een kom heet water toe te voegen en 10 min. dampen. Het beste 2 x per dag. En bij acute neusverkoudheid een paar druppels op een zakdoek of tissue druppelen en regelmatig snuiven.

Disclaimer: Etherische oliën nemen nooit de plaats in van een arts of medicijnen. Zij zijn géén vervanging voor een dokter. Raadpleeg dus steeds bij gezondheidsproblemen uw huisarts.  Buiten bereik van kinderen houden.

Zoals alle stoffen, van water tot medicijnen, kunnen ook etherische oliën soms allergische reacties veroorzaken. Een allergische reactie gaat vaak gepaard met roodheid en jeuk, soms met huiduitslag. Nadat u bent gestopt met de uitlokkende stof, verdwijnen deze klachten doorgaans vanzelf. Sommige etherische oliën zijn fototoxisch, dit betekent dat ze pigmentatie van de huid kunnen veroorzaken als ze worden aangebracht op de huid die binnen 24 uur wordt blootgesteld aan zonlicht of Uv-licht, bv zonnebank. Dit gaat vooral op voor bijvoorbeeld citrusoliën (én Bergamot olie). Fototoxische reacties vallen ook onder een allergische reacties of overgevoeligheidsreacties. Test altijd eerst 24 uur lang  met een druppel olie op de binnenkant van uw elleboog om te zien of er geen allergische reactie ontstaat!

×

TOP