Deze website gebruikt cookies
×
×
 x 

0
PDFPrinten

Cajeput (Kajeput(i) of Kajapoeti)

Aantal in voorraad: 1
Inhoud flesje 5 ml
Botanische naam: Melaleuca cajeputi
Land van herkomst: Indonesië ~ Winning: stoomdestillatie van de bladeren
Verkoopprijs: € 5,25
Korting
Beschrijving

Etherische olie met een koel, fris, eucalyptusachtig aroma.

Resoneert met de Keel chakra (5e).

Helpt tot inzicht te komen en geeft een stimulans dit inzicht in daden om te zetten.

Heeft een ontsmettende en kalmerende werking waardoor je tot rust komt en de dagelijkse beslommeringen laat voor wat ze zijn. Heeft een kalmerende invloed op hysterische en nerveuze mensen.

Schept helderheid, evenwicht en zekerheid. Heeft een opwekkend effect op de stemming. Stimulerend en zuiverend. Heeft een mild antiseptische en pijnstillende werking, waardoor het goed is bij beginnende infecties zoals verkoudheid en zelfs blaasontsteking. Het kan helpen bij psoriasis, reumatische pijnen en ontstoken huid door acne. Ontsmetting van de lucht in een ruimte.

Let op: niet gebruiken bij zwangerschap of jonge kinderen.

Disclaimer: Etherische oliën nemen nooit de plaats in van een arts of medicijnen. Zij zijn géén vervanging voor een dokter. Raadpleeg dus steeds bij gezondheidsproblemen uw huisarts.  Buiten bereik van kinderen houden.

Zoals alle stoffen, van water tot medicijnen, kunnen ook etherische oliën soms allergische reacties veroorzaken. Een allergische reactie gaat vaak gepaard met roodheid en jeuk, soms met huiduitslag. Nadat u bent gestopt met de uitlokkende stof, verdwijnen deze klachten doorgaans vanzelf. Sommige etherische oliën zijn fototoxisch, dit betekent dat ze pigmentatie van de huid kunnen veroorzaken als ze worden aangebracht op de huid die binnen 24 uur wordt blootgesteld aan zonlicht of Uv-licht, bv zonnebank. Dit gaat vooral op voor bijvoorbeeld citrusoliën (én Bergamot olie). Fototoxische reacties vallen ook onder een allergische reacties of overgevoeligheidsreacties. Test altijd eerst 24 uur lang  met een druppel olie op de binnenkant van uw elleboog om te zien of er geen allergische reactie ontstaat!

×

TOP