Deze website gebruikt cookies
×
×
 x 

0
PDFPrinten

Lavendel

Aantal in voorraad: 2
Inhoud flesje 5 ml
Botanische naam: Lavandula vera
Land van herkomst: Frankrijk ~ Winning: plant/waterdampdestillatie
Verkoopprijs: € 7,40
Korting
Beschrijving

Een fris, kruidig, mild, kamferachtig aroma.

Resoneert met de Hart chakra (4e), Derde Oog chakra (6e), Kruin chakra (7e)

Rustgevende / genezende / zuiverende geur, geeft evenwicht, verbeterd de stemming, brengt ontspanning, schenkt liefde en tederheid, beschermt tegen negativiteit, anti-bacterieel, ontsmettend, insectenwerend.

Werkt kalmerend, maar in hogere dosis juist activerend. Helpt om te balanceren tussen activatie en ontspanning. Stimuleert het denken en ontspant de zenuwen. Helpt bij slapeloosheid, vermoeidheid, depressies, paniek en hysterische gevoelens. Zeer geschikt om in een praktijk ruimte te gebruiken vanwege zijn kalmerende en ontspannende invloed.

Tips:
~ ondersteuning bij het in slaap te vallen, een paar druppels op een zakdoek of kussensloop is al voldoende. Of 1 uurtje voor het slapen gaan te vernevelen met een diffuser. Extra bonus: werkt tevens afstotend voor muggen.
~ een druppeltje lavendelolie in een ruimte in huis geeft je een frisse, aangename geur en verjaagt vervelende geurtjes van o.a. huisdieren of sigarettenrook.
~ geeft verlichting bij een insectenbeet. Doe een druppeltje op de insectenbeet en over het algemeen zal je binnen een kwartier voelen dat de olie de pijn verzacht.
~ mieren overlast? Druppel een paar druppels bij de ingang of rond het mierennest als natuurlijk insecten werend middel.

 
 Disclaimer: Etherische oliën nemen nooit de plaats in van een arts of medicijnen. Zij zijn géén vervanging voor een dokter. Raadpleeg dus steeds bij gezondheidsproblemen uw huisarts.  Buiten bereik van kinderen houden.

Zoals alle stoffen, van water tot medicijnen, kunnen ook etherische oliën soms allergische reacties veroorzaken. Een allergische reactie gaat vaak gepaard met roodheid en jeuk, soms met huiduitslag. Nadat u bent gestopt met de uitlokkende stof, verdwijnen deze klachten doorgaans vanzelf. Sommige etherische oliën zijn fototoxisch, dit betekent dat ze pigmentatie van de huid kunnen veroorzaken als ze worden aangebracht op de huid die binnen 24 uur wordt blootgesteld aan zonlicht of Uv-licht, bv zonnebank. Dit gaat vooral op voor bijvoorbeeld citrusoliën (én Bergamot olie). Fototoxische reacties vallen ook onder een allergische reacties of overgevoeligheidsreacties. Test altijd eerst 24 uur lang  met een druppel olie op de binnenkant van uw elleboog om te zien of er geen allergische reactie ontstaat!

×

TOP